|KMFA| Antalffy Péter megnyitója // Márta Kucsora - 'all over'

Jul 04, 2019

A művész legújabb absztrakt festményei - ill. a kiállítás címe is -, az amerikai absztrakt expresszionizmusra reflektálnak, mely a modern festészet meghatározó mozgalma volt az 1940-es és 1950-es években.
A festmények különböző sűrűségű festékrétegekkel, adalékanyagokkal, lakkokkal, autófényező pisztollyal, illetve a gravitáció segítségével készülnek. Habár stiláris rokonság fedezhető fel az abszrakt expresszionizmussal, a képek technikailag mégis teljesen eltérnek a készítés módjában. A különböző festészeti adalékanyagok reakcióba lépnek egymással és ez a kölcsönhatás alakítja a képek felületét.
A művész munkáit hazai és nemzetközi múzeumi kiállításokon egyaránt láthattuk, legutóbb a Blue: Matter, Mood and Melancholy c. kiállításon az amerikai 21 Century Museum-ban, a Festészet Ideje c. tárlaton a Nemzeti Galériában, a Hagyományos Technikák c. időszaki kiállításon a Műcsarnokban. Munkáit galériánk olyan neves művészeti vásárokon mutatta be, mint az Art Paris Art Fair, a Masterpiece Fair London ill. a Brussels Art Fair (BRAFA).
Kucsora Márta (született 1979, Szeged) a Magyar Képzőművészeti Egyetemen majd az amerikai Montclair State University-n folytatta tanulmányait. Az alkotómunka mellett a Budapest Art Factory non-profit művészeti központ társalapítója és nemzetközi kortárs művészeti rezidencia programjának szervezője.