Egy szabad művész valóra vált álmai - Reigl Judit

Price: 14€

Egy szabad művész valóra vált álmai - Reigl Judit

Price: 14€

Google Plus Pinterest LinkedIn Tencent SinaWeibo


Published by Makláry Artworks Kft. in 2023
available in Hungarian

A Kortárs festők kalandjai-sorozat első kötetében Reigl Judit világhírű magyar festőművész küzdelmes, mégis csodálatos életútját meséljük el a gyerekeknek.

Reigl Judit idős korában megélhette a legnagyobb sikert, hiszen festményeiért világszerte a leghíresebb múzeumok versengtek, ő mégsem felejtette el, milyen szegénységből indult, és mennyi megpróbáltatáson kellett keresztülmennie, míg elérte célját. Sosem akart világhírű lenni egyébként. Egyszerűen csak festeni akart, mégpedig úgy, ahogy az neki tetszett, a szabadság mindennél fontosabb volt számára.

 A rendhagyó pályaívből a gyerekek megismerhetik a különleges festőnő életének minden szakaszát, láthatják műveit, és ezeken keresztül a művészettörténeti alapfogalmakba is betekintést nyerhetnek.

Az Egy szabad művész valóra vált álmai című kötet mégsem ismeretterjesztő könyv, hanem egy elszánt kislány megrendítően szép története, akit mélységes belső tűz hajtott minden elképesztő akadályon keresztül. Tehetsége mellett hite és kitartása segítette őt abban, hogy művészete elérhessen a világ leghíresebb múzeumaiba. Élete példaként állhat minden művészet iránt érdeklődő gyerek (és felnőtt) számára.

A könyvet elolvasó gyerekeknek szerencsére nem kell világgá menniük, ha Reigl Judit műveit élőben is szeretnék megismerni, hisz Budapesten is láthatók a képei – a Kálmán Makláry Fine Arts évente rendez kiállítást Reigl Judit emlékére.

Book details


Contact


Subscribe to newsletter